Renovera badrum

Många drar sig för projekt som att till exempel renovera badrum och det är inte konstigt med tanke på att det kan vara både besvärligt och kostsamt. Men det går att renovera badrum på många olika sätt och allt behöver inte bli så kostsamt. Att riva allt i ditt badrum är något du nog klarar av att göra på egen hand, men tänk på att stänga av vattnet och plugga vatten och avlopp innan du börjar riva. Vart ska du göra av all inredning och skräp? Det lättaste är att hyra en container att bara hiva ut allt gammalt bråte i, framför allt om du även tänker riva golv, väggar och tak.

Renovera på egen hand

Det finns en hel del att tänka på och om du är det minsta osäker är det bättre att du konsulterar fackman än att du gör fel. Om golvet består av betong och du har tänkt att kanske flytta på avloppet eller golvbrunnar så måste du bila upp för dessa. Om ditt badrum består av ett reglat golv så kolla att det fortfarande håller om du sätter upp helkaklade väggar och kanske yngre ny inredning. Om ditt golv inte har klinker i dagsläget men du har tänkt lägga nytt klinker så kom ihåg att du måste ha ett styvt golv för att förhindra sprickbildning.

Annat vid renovering av badrum

Funderar du på att ha en vägghängd toalett som är modernt och praktiskt, så måste du se till att det finns förstärkning i väggarna. När du lägger vattenrören så välj gärna de i PEX som tål att frysa men nackdelen kan vara att dom är styva och därmed lite svåra att hantera. När det kommer till eldragning så måste du anlita en elektriker, detta får och bör du inte göra på egen hand. Inredning för badrum finns i mängder från riktigt billigt till otroligt dyrt och det är bra om du väljer ut allting på förhand så du kan lägga ihop kostnaderna till en enhetlig budget.