Blått ljus är det nya!

Redan i april 2020 så visade forskning att, oavsett ålder, så spenderar människor över hela världen mer tid framför digitala enheter. Detta är inget nytt, men att vi tillbringar mer tid hemma, inomhus och i byggnader som ofta är utrustade med lysdioder som också utstrålar samma blåa ljus som en skärm gör, har landat i att man börjat prata mer om just blått ljus. Dem flesta av oss exponeras helt enkelt alltmer för detta artificiella blå ljus vilket gör att man börjat prata om något nytt – Blue Light-glasögon.

Varför behöver vi Blue Light-glasögon?

Jo men till skillnad från exempelvis UV-strålning från solen så tränger blått ljus in i ögat på ett helt annat sätt och för kraftig exponering kan leda till att vi anstränger våra ögon för mycket som i sin tur kommer gör att man ser suddigt. Blått ljus påverkar med andra ord vår kropp på ett sätt som vi kanske inte insett innan och därför har man tagit fram något som vi kallar för Blue Light-glasögon. Som kanske är tydligt så är dessa glasögon till för att skydda våra ögon från detta ljus och jobbet glasögonen gör är att dem helt enkelt omvandlar det blå ljuset till ett ljus som inte skadar våra ögon på samma sätt. Man kan säga att dem neutraliserar och ser till att vi inte blir lika exponerade för det blå ljuset.

En optiker i Göteborg, nämligen Fredsgatan Optik, är riktigt duktiga på dessa glasögon och du är alltid varmt välkommen in dit för att prata mer men framför allt få professionell hjälp med att hitta rätt Blue Light-glasögon till just dig! Boka en undersökning och se till att du skyddar dina ögon, för förutspår vi framtiden så gissar jag på att det inte kommer bli mindre skärmtid – snarare tvärtom!