Förstahandskontrakt i Stockholm

Hur bär man sig åt för att skaffa ett förstahandskontrakt i Stockholm egentligen? Måste man känna massa folk och be dom prata med sina vänner eller hur lyckas alla? Jag har tänkt att flytta upp till Stockholm redan nu till hösten, eftersom jag kom in på en högskoleutbildning där som jag bara inte kan tacka nej till. Men alla vet ju hur svårt det är att få tag på någonstans att bo i Stockholm och att förstahandskontrakten absolut inte växer på träd. Snarare är det som att ta en lott och hoppas på att man vinner något, och ärligt, det händer aldrig mig. Så många lotter jag har köpt inklusive på Liseberg och sånt, och aldrig vunnit så mycket som en pytteliten chokladkaka!

Bo i Stockholm

Att bo i Stockholm är ju verkligen höjden av allt, om du frågar mig. Det är min dröm att bo och leva i Stockholm och gå ut och festa varje helg, krogen runt hörnet typ. Men då krävs det också att man har någonstans att bo, och det är där förstahandskontraktet kommer in. Jag vet att det nästan omöjligt men jag har jättesvårt för att till exempel bo inne hos någon jag inte känner, att hyra rum är jätteläskigt tycket jag. Om jag får tag i ett andrahandskontrakt så får ju det duga men då är det inte som att ha något som är mitt.

Förstahandskontrakt – är det möjligt?

Jag frågar mig varje dag jag inte har fått något svar på min annons eller jag inte har hittat något objekt i Stockholm, är det verkligen möjligt att få tag på ett förstahandskontrakt? Jag börjar få lite panik nu när det bara är några månader kvar och semester emellan plus att många andra studenter letar samtidigt som jag. Men nu har jag börjat prenumerera på några sajter där det kommer ut lediga boenden så snart kanske jag har ett boende i Stockholm.